Makelaars met een missie - Katinka
586
post-template-default,single,single-post,postid-586,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
makelaar in schiedam

Makelaars met een missie

Al drie weken lang is het TV programma ‘Makelaars Met een Missie’ op tv. Ik deed mee en ben binnenkort eindelijk te zien. Ik vertel je in deze blog een stukje over de opnames die afgelopen zomer plaatsvonden en waarom ik mee deed.

 

Hoe kom je erbij om op TV te willen gaan?

Die vraag kreeg ik vaak nadat mijn directe omgeving hoorde dat ik mee zou gaan doen aan een TV programma. Maar enkel weken ervoor kwam er een oproep voorbij en ik dacht dat lijkt mij nou wel leuk. Vervolgens kwam de vraag ook bij ons op kantoor binnen en daar waar een hoop mensen camera schuw misschien wel zijn had ik al een bak met ervaring voor een camera. Zo heel erg vond ik het dus niet en toen er eensgezind ook het geluid volgde dat ik toch wel ook als aankoop specialist werd gezien dacht ik al helemaal dat dit programma mij op het lijf geschreven was.

 

“Alle dagen bestonden voornamelijk uit wachten… bellen… wachten… bellen en weer wachten.”

Het hele aanmelden was al een gebeuren op zich. Ik moest een casting doen om te kijken of ik op beeld wel goed over kwam en stel ik zou een spreekfout maken hoe zou ik mijzelf kunnen herstellen op zo een moment. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik een van de makelaars kon worden en net drie weken voor de opnames kreeg ik te horen dat mijn casting door RTL goed was gekeurd. Vervolgens ging alles in een stroom versnelling. Ik kreeg een geplande opname week en die werd opeens vanwege een vakantie van een van de deelnemende makelaars een week naar voren geschoven.

Vervolgens werden er kandidaat zoekers gezocht en dit was niet makkelijk voor het productie team, tevens gebeurde de week voor de opnames begonnen nog een hele hoop. Zodra de profielen werden doorgestuurd van de zoekers, zodat wij passende woningen konden gaan zoeken trokken zij zich beide terug. Tja, ik schrijf het gewoon eerlijk zoals het is verlopen, ik zal geen namen noemen maar makkelijk vond ik het wel. Als het even iets te heet onder de voeten wordt stop je er maar mee. Ik zag de ‘lastige’ zoekprofielen echter als uitdaging en ondanks dat het inmiddels donderdagavond was en ik op de vrijdag de eerste opnames al had staan ben ik er direct mee aan de slag gegaan.

Woningen in het weekend vinden

Het was een behoorlijke opgave, ik had 5 zoekprofielen en voor 1 van de woningen had ik al vrij snel de juiste woning gevonden maar ook als makelaar bel je vaak en krijg je te horen dat een huis al verkocht is. Het lastigste soms was ook nog dat als je het perfecte huis had gevonden en er kon een afspraak gemaakt worden de eigenaren of de makelaar niet wilde meewerken aan de tv opnames.

Al bij al moet ik zeggen dat ik blij ben dat er net als ik toch een aantal makelaars zijn die in dat weekend hun telefoon opnemen. Er zijn tal van kantoren die gewoon dicht zijn of totaal niet te bereiken zijn, terwijl het weekend juist het moment is zou ik zeggen dat mensen niet aan het werk zijn en beschikbaar zijn om een woning te zoeken.

De opname week

De opname week was een lange week, iedere dag werd er vanaf 08:00uur s’ochtends tot net zo lang als nodig was gedraaid. Vaak was ik pas rond 21:00uur of soms zelfs nog later thuis. Het lastige in de opname week was ook dat het vreselijk warm was. Wij moesten met regelmaat in een busje zitten tijdens de opnames en op sommige locatie kon het niet anders dan dat deze in de zon kwam te staan en in verband de geluidsopnames moest de bus dan ook helemaal dicht. Ik heb me echt even als een huisdier gevoeld dat in een afgesloten auto zit. Het productie team deed er alleen wel alles aan om het ons zo comfortabel mogelijk te maken en ik wil dan ook het team van Zodiak Nederland nogmaals een dikke pluim geven.

Tijdens de opnames was het ook echt niet alleen maar leed, het was ook heel leuk. De kandidaten zijn echte huizenzoekers en ze soms dan ook totaal verassen met een woning is geweldig om te kunnen doen. In mijn vak als makelaar gebeurd dat ook wel eens alleen nu was er een camera bij die alles vastlegde.

Maar eind van de week merkte ik wel dat het een week lang iedere dag een dag van meer als 12 uur was geweest. Diep respect voor mensen die dagelijks op tv zijn en opnames dienen te maken.

Ga jij kijken?

Als het wordt uitgezonden ga ik natuurlijk zelf kijken en tijdens de finale hou ik een kleine popcorn night voor vrienden en familie. Ik ben maandag 24 september tot 28 september iedere dag vanaf 19:30uur te zien op RTL5 ga jij kijken?

Geen reactie's

Geef een reactie