Annuïteiten of lineaire hypotheek - Katinka
162
post-template-default,single,single-post,postid-162,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Makelaar in Schiedam

Annuïteiten of lineaire hypotheek

Je bent van plan om een huis te gaan kopen. Hiervoor heb je hoogstwaarschijnlijk een financiering voor nodig, maar wat voor hypotheek kies je dan? Als dit je eerste huis wordt heb je misschien wel spaarmiddelen maar zal je hoogstwaarschijnlijk er een deel bij moeten gaan lenen. De keuze die je dan wordt gegeven is vrij beperkt je kan namelijk kiezen voor een annuïteiten of lineaire hypotheek als starter. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En waar ben je goedkoper mee uit?

Lineaire hypotheek

Als je een hypotheek aan gaat zal je die maandelijks gaan inlossen. Je betaald dan een stukje hypotheek (je inlossing) en een stukje rente. Alleen hoe jij je rente laat berekenen kan dus behoorlijk verschillen.

Bij een lineaire hypotheek ga je een lening aan waarbij de rente steeds een stukje lager wordt. Je start immers met bijvoorbeeld een lening van €150.000,- euro waar 1,2% rente over wordt gerekend. Na een aantal jaar heb je geen €150.000 meer open staan maar nog maar €130.000,- waar ook 1,2% rente over wordt berekend de hoeveelheid rente zal dan dus steeds meer zaken.

Toch kiezen niet veel Nederlanders voor deze vorm van hypotheek. Terwijl op de langer termijn een lineaire hypotheek de goedkopere optie is.

Annuïteiten hypotheek

De meeste starters kiezen voor de annuïteiten hypotheek. Als je ervoor kiest om deze vorm van hypotheek aan te gaan dan houdt het in dat je kiest voor een vast bedrag qua betaling aan rente. Het nadeel van deze hypotheek is dat je in het begin je hypotheek bestaat uit veel rente en weinig inlossing op je hypotheek bedrag. Naar mate de jaren zal dit veranderen dan ga je meer inlossen dan dat je rente betaald.

Waar ben ik nu beter mee uit?

Om makkelijk te bereken wat je nu kwijt bent aan je hypotheek kan je naar een financieel adviseur. Dat is iemand die jouw kan helpen met de aanvraag van financiering. Maar je kan ook een hele hoop zelf berekenen via http://www.berekenhet.nl

Heb je meer vragen of loop je vast reageer dan in de reacties dan neem ik contact met je op en help ik jouw verder.

 

Geen reactie's

Geef een reactie