De makelaar of de verkoper beslist - Katinka
221
post-template-default,single,single-post,postid-221,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Makelaar in Schiedam

De makelaar of de verkoper beslist

De woningmarkt staat op springen, er komen steeds minder woningen in verkoop. De vraag naar woningen wordt steeds groter. En bij sloop nieuwbouwprojecten worden er eigenlijk, zeker in de regio Rijnmond, steeds meer woningen onttrokken van het huidige woningaanbod. Kortom er is enorme krapte en dat is weer terug te zien in de prijzen. Maar wat voor markt hebben wij nu is het een verkopers markt of die van een koper. En wie beslist er nu eigenlijk wat er gebeurd tijdens het aan en verkoopproces? Als makelaar geef ik je antwoord op deze vragen.

Als verkoper heb je het voor het kiezen

Het is een typische verkopersmarkt op dit moment, als de ene koper niet wil dan staan er alweer 10 andere klaar om het huis of appartement wel voor ‘x’ bedrag te kopen. Sterker nog het voelt een beetje als kerstmis waarbij het laatste product van een koopje wordt verkocht, het is bijna knokken en als je dan bijna bij de kassa bent dan heb je zomaar kans dat een ander alsnog met de deal naar huis gaat en blijf jij met berooide handen achter.

Een verkoper heeft het dus voor het kiezen.

Belangen van de opdrachtgever(s) staan voorop

Als makelaar is het mijn taak om de beste ‘deal’ uit een verkoop te halen. Maar ook als aankoopmakelaar ga ik voor het best mogelijke resultaat. Tijdens een verkoop of aankoop proberen wij dit natuurlijk te behalen en een hoop mensen denken dan ook dat de makelaar de verantwoordelijke is voor de huidige woningmarkt. Het lastige alleen is dat ik als makelaar dat helemaal niet doe! Wij werken altijd in opdracht van een opdrachtgever en in deze markt is dat nog vaak in opdracht van de verkopende partij. In deze afspraken staat eigenlijk altijd dat ik als makelaar voor hen de opdracht uitvoer. Kortom ik behartig enkel de belangen van de verkopende partij. En de verkopers zijn dus verantwoordelijk voor de huidige woningmarkt in samenhang met de kopers.

Verkoper beslist

Je voelt hem dus al aankomen, verkopers hebben het voor het kiezen en besluiten dus of een verkoop gebeurd en op welke wijze. Mijn rol als makelaar is hierbij het adviseren en alles in goede banen te leiden. Je zou zelf kunnen zeggen dat ik meer een verkoop coach ben. Tot slot wil ik wel meegeven dat je als koper natuurlijk niet helemaal niks voor het zeggen hebt. Je kan sturen en door als kopers collectief te zeggen niet te overbieden zal de markt vanzelf weer eens zijn bekering nemen.

Geen reactie's

Geef een reactie